onsdag den 12. september 2012

Searching for that perfect hummus

Hummus om morgenen? Selvfølgelig. Du spiser også ost til dessert, ikk'? :) Da jeg vågnede i en lille drusisk landsby i det nordlige Israel nytårsmorgen i år, bestod morgenmaden således af hummus, pita og salat - og det var glimrende.
Hummus er konge. Det er sundt, velsmagende, kan indgå i mange måltider -  og jeg har det næsten altid på køl. Når man én gang har været i Mellemøsten, er det bare ikke det samme at indtage den danske udgave på caféer og i private hjem, som ofte er nogle grovkornede hvidløgsbomber. Ikke at dér kun findes én slags hummus, men jeg elsker den israelske som er cremet og har en helt anden, nøddeagtig smag. Hemmeligheden bag består af tre ting: kogetid, kogevand og tahin, en lind pasta, lavet på sesamfrø. At lave hummus som i Israel kan aldrig helt lade sig gøre - men vi nærmer os med denne opskrift:


500 g. kikærter, opblødt 24 timer i vand (vandet udskiftes en gang undervejs)
Kogevand fra ærterne
6 spsk. tahin (gerne mere. Brug den flydende der fåes hos indvandrerkøbmænd)
6 spsk. friskpresset citronsaft
2 fed hvidløg
1 tsk. spidskommen
Salt, peber

Kog de opblødte kikærter i tre timer på lavt blus, husk rigeligt kogevand. Blend ærterne med kogevandet et par minutter indtil konsistensen bliver pænt tynd, gerne som en smoothie. Det gør den mere cremet, og når der kommer citron og tahin i, og den bagefter afkøler, bliver den automatisk tykkere. Hæld kikærtemosen over i en skål og bland med tahin, citronsaft, hvidløg, spidskommen og smag til. Pynt evt. med pinjekerner, en rest kikærter, paprika, persille, olie og lignende. Spis på brød.

Tip! Frys de opblødte kikærter ned og tag op til brug. Dette halverer kogetiden!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar