søndag den 9. september 2012

Citronmarinerede linser

Denne her ret er ikke bare en fiberrig, fedtfattig proteinbombe fra morgenstunden. Den smager tilmed frisk og godt, takket være citronmarinaden, den har overnattet i. Brug rigeligt med citronsaft. Linserne skal søbe i saften. Seriøst.

500 g. grønne linser
Saften er 3 citroner (mindst!)
3-4 stilke blegselleri i tern
Rundhåndede mængder af hakket dild (jeg plejer at købe et ordentligt bundt hos grønthandleren, hakke det og fryse det ned)
1-2 tsk. za'atar (mellemøstligt blndingskrydderi, fåes hos indvandrerkøbmænd)
Salt, peber og en sjat olivenlunde

Linserne koges i ca. 20 min. De må gerne have en smule bid og ikke være helt udkogte. Vandet hældes fra og linserne afkøles. Når de er kolde tilsættes blegselleri, dild, citronsaft, og der smages til med krydderier og olie. Stilles i køleslab natten over.

2 kommentarer:

  1. Super god og frisk ide til en billig og sund ret. Tak. Jan

    SvarSlet
  2. Det smager kanon! Fantastisk morgenmad!

    SvarSlet