lørdag den 8. september 2012

Israelsk salat

Israelerne elsker salat, om det er morgen, middag eller aften. En sprød salat ledsager altid en ret, uanset hvornår på dagen det er. Og jo mindre skåret, desto bedre. Denne basissalat er ganske simpel og tager ingen tid at lave. Jeg har suppleret med en dåse kidneybønner fra dåse (i Lidl og Aldi koster en dåse 2,95 kr.!) for at få proteinprocenten i vejret, men kan undlades. Supplér evt. med et hårdkogt æg og en enkelt skive groft brød - så er du kørende.

1 kg. blandede grøntsager (tomater, agurk, rød peberfrugt, blegselleri)
1 ds. kidneybønner
1 stk. (rød)løg
Saften af 1-2 citroner
1 sjat olivenlunde
1-2 tsk. sumac (mellemøstligt krydderi der fåes hos indvandrerkøbmænd)
1-2 dl. grofthakket, bredbladet persille.
Salt og peber.

Skær grøntsagerne og løget i små tern og bland dem i en skål. Tilsæt sumac, citronsaft og persille. Vend det hele sammen og smag til med salt, peber og olivenolie.

1 kommentar:

  1. Det lyder superlækkert. Den vil jeg lave asap - og spise til morgenmad.

    SvarSlet